Tule mukaan huippusuosittuun värikylpyyn!

Kuntsi > Tapahtumat > Vauvojen värikylpy
Kuva: Anssi Turunen

Elämyksiä vauvoille, taaperoille ja heidän vanhemmilleen

Kuntsin modernin taiteen museon taidekasvatuksellinen toiminta ulottuu myös vauvaperheisiin. Syyskuussa 2011 Kuntsilla startannut Vauvojen värikylpy on lapsilähtöistä toimintaa ja siinä pääpaino on monipuolisilla aistielämyksillä sekä vauvan ja vanhemman välisessä vuorovaikutussuhteessa. Toiminta on suunnattu vauvoille (4-12 kk) ja taaperoille (1-3 v.) sekä heidän vanhemmilleen.

Muistilista värikylpijöille

 

- Vauvalle / lapselle mukaan pyyhe ja vaihtovaatteet (myös vanhemman on syytä varautua ”maalausvaattein”)
- Ilmoitathan mahdollisista ilmenevistä allergioista aina ohjaajille
- Vauvan/lapsen ruokailu olisi hyvä suorittaa ennen värikylpyyn tuloa, jolloin värikylvyssä voidaan keskittyä enemmän taiteiluun kuin maalausmateriaaleilla ruokailuun
- Turvallisuussyistä valokuvaus on sallittua ainoastaan silloin, kun värikylvyssä on vauvan / lapsen mukana kaksi vanhempaa tai aikuista
- Jos ette pääse värikylpyyn, ilmoitattehan siitä ystävällisesti meille joko sähköpostilla tai tekstiviestillä niin emme valmista turhaan materiaaleja liian monelle

Tärkeintä on hetkessä oleminen ja yhdessä tekeminen!

Päämäärä ei ole tehokkuudessa tai suorituksessa, vaan aistimisessa ja kokemisessa!

Mukavaa värikylpyä!


Lisätietoja:

Jenni Niemi, jenni.niemi@vaasa.fi

Lue lisää värikylvystä! (PDF)Kuntsilla pääsee tutustumaan Vauvojen värikylpyyn

Kuntsin modernin taiteen museossa järjestetään nyt syksyllä vauvoille ja taaperoikäisille piipahduspajoja Vauvojen värikylpyyn, joka on vauvaperheille suunnattu kuvataiteellinen työpaja. Työpajassa lapset pääsevät itse kokemaan, tunnustelemaan ja havaitsemaan materiaaleja, värejä sekä valoja ja tuottamaan jälkeä myös itse.

Piipahduspajat pidetään keskiviikkoisin klo 11-12 Kuntsin modernin taiteen museon työpajatila Studiossa. Osallistumismaksu 12 € maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä Vaasan kaupungin verkkokauppaan https://market.vaasa.fi/ . Yhteen työpajakertaan mahtuu 8 vauvaa (4-12 kk) tai taaperoa (1-3 v) ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Työpajan kesto noin 1h.

Aikataulu

ke 24.10. klo 11-12 Vauvojen värikylpy

ke 31.10. klo 11-12 Taaperoiden värikylpy

ke 14.11. klo 11-12 Vauvojen värikylpy

Värikylvyissä käytetyt materiaalit ovat turvallisia ja niissä käytetään pääasiassa ei-allergisoivia elintarvike- sekä luonnonpohjaisia materiaaleja.

Vauvojen värikylpy -toimintaideasta ja sen kehittämisestä vastaa Porin lastenkulttuurikeskuksen johtaja Päivi Setälä yhdessä ohjaajien kanssa. Porin lastenkulttuurikeskuksen kautta Vauvojen värikylpy -toiminta on levinnyt Suomessa ja kansainvälisesti.

Takaisin sivun alkuun
Tämä sivusto edellyttää javascript-tukea. Ole hyvä ja aktivoi tuki selaimessasi.