Tapahtumia ja museouutisia

Kuntsi > Tapahtumat

Äänekkäästi epäonnistuvat koneet -seminaari 17.11.

Kuntsin modernin taiteen museossa pidetään lauantaina 17.11. klo 12-15 kaikille avoin seminaari ”Äänekkäästi epäonnistuvat koneet”. Tilaisuudessa tarkastellaan koneita, ääntä ja puhetta sekä teknologian virheitä taiteen ja luovuuden lähteenä. Seminaariin pääsee osallistumaan museon sisäänpääsymaksulla tai Museokortilla.

Ohjelma

  • 12.00 Avaus
  • 12.05 Pertti Grönholm: Tekniikan lumous ja kirous Kraftwerkin ihmiskone-konseptissa
  • 12.40 Petri Kuljuntausta: Koneiden väärinkäyttö, virheet ja häiriöt taiteen lähtökohtana: suomalaista varhaishistoriaa
  • 13.15 Kahvitauko
  • 13.45 Kimi Kärki: Tuhoutuva konepuhe: katoavat ja hidastuvat äänet tieteiselokuvista Sophia-robottiin
  • 14.20 Tanja Sihvonen: Teknologian virheet luovuuden lähteenä
  • 14.55 Seminaarin päätös


Puhujat

Dosentti Pertti Grönholm työskentelee yliopistonlehtorina Turun yliopiston yleisen historian oppiaineessa. Hän on Koneen säätiön rahoittaman Puhuvat koneet -tutkimushankkeen johtaja (2018–2022).

FT Petri Kuljuntausta on vapaa tutkija ja säveltäjä. Hän on erikoistunut elektronisen puheen ja äänen tutkimukseen erityisesti osana suomalaisen musiikin historiaa.

Dosentti Kimi Kärki työskentelee tutkijana Turun yliopiston kulttuurihistorian oppiaineessa ja International Institute for Popular Culture (IIPC, http://iipc.utu.fi/ ) -tutkimuskeskuksessa. Hänen tutkimuskohteitaan ovat muun muassa populaarikulttuurin, erityisesti populaarimusiikin historia, kulttuurinen ääriajattelu ja futurismi. Nämä kaikki yhdistyvät Puhuvat koneet -hankkeessa, joka rahoittaa Kärjen tutkimusta 2018–2020. Kotisivut: http://users.utu.fi/kierka/

Tanja Sihvonen on media- ja pelitutkija sekä viestintätieteiden professori Vaasan yliopistossa. Hän on myös Kuntsin modernin taiteen museon Glitch Art -näyttelyn kuraattori. Sihvosen tutkimus käsittelee sosiaalista mediaa, pelejä, robotteja ja inhimillistä toimijuutta. Hän työskentelee Puhuvat koneet -hankkeessa vuonna 2019.

Glitch Art

Konsertit ja musiikkiesitykset

Tuulen Liekki

Kuntsin modernin taiteen museo toimii erilaisten musiikkiesitysten ja konserttien tapahtumapaikkana. Konsertteja järjestetään museon 2. kerroksen juhlasalissa.

Vuosittaisia konserttijärjestäjiä ovat mm. Korsholman musiikkijuhlat sekä Vaasan kaupunginorkesteri.

 

Lasten taidekerhot Kuntsilla

Kevät- ja syyskausina

Kuntsin modernin taiteen museon toimintaan kuuluu lapsille ja nuorille suunnattu säännöllinen pedagoginen ohjelma erilaisten työpajojen ja taidekerhojen muodossa. Kerhoissa tutustutaan museopedagogin johdolla näyttelyihin ja opetellaan taiteen tekemistä helposti omaksuttavalla tavalla. Kerhoihin on ennakkoilmoittautuminen syksyisin.

Tutustu kerhoihimme:

Mini-taiteilijat (4-6 -vuotiaille)
XS-taiteilijat (7-12-vuotiaille)

 

Lasten tapahtumat

Ajankohtaisen näyttelyn opastukset suomeksi

7.5.2017 klo 14.00 (kesto: 45 min)

4.6.2017 klo 14.00 (kesto: 45 min)

2.7.2017 klo 14.00 (kesto: 45 min)

6.8.2017 klo 14.00 (kesto: 45 min)

3.9.2017 klo 14.00 (kesto: 45 min)

Takaisin sivun alkuun
Tämä sivusto edellyttää javascript-tukea. Ole hyvä ja aktivoi tuki selaimessasi.