Xs-taiteilijat on taidekerho 7-12-vuotiaille

Kuntsi > Tapahtumat > Vauvojen värikylpy
Tapahtumat - XS-Taiteilijat

Kuntsin xs-taiteilijat

xs -taiteilijat ("extra small") on 7-12-vuotiaiden oma taidekerho, jonka tapaamispaikka on Studio. Keskeinen kokemisen ja tekemisen paikka tarjoaa tilat rauhalliseen ja ohjattuun työskentelyyn Kuntsin modernin taiteen museossa. Taidekerho aloitti toimintansa syyskuussa 2007.

Xs-taiteilijat tapaavat kerran kuukaudessa lauantaisin aina syyskuusta toukokuuhun saakka. Ohjelmaan kuuluvat työpajojen ja maalaamisen lisäksi myös taiteilijavierailut.

Tutustu myös muuhun lapsille suunnattuun toimintaamme:

Kuntsin MINI-taiteilijat on 4-6-vuotiaille lapsille suunnattu taidekerho.
Vauvojen värikylpy-ryhmät on suunnattu 4 kuukauden ikäisistä vauvoista 3-vuotiaille taaperoille sekä heidän vanhemmilleen.

Ohjelma - Syyslukukausi

3.9. Värioppia ja taidekopioita

Syksyn ensimmäisellä tapaamiskerralla tutustumme värioppiin. Sen lisäksi teemme omia versioita maailmankuulujen taiteilijoiden teoksista.

1.10. Abstrakti taide

Tutustumme Kuntsin modernin taiteen museoon ja esillä olevaan Jukka Mäkelän näyttelyyn. Teemme itse abstrakteja eli ei-esittäviä maalauksia Jukka Mäkelän töiden innoittamana.

29.10. Kolmiulotteisuus ja veistokset

Työskentelemme kolmiulotteisuuden parissa ja teemme veistoksia erilaisista materiaaleista.

3.12. Luonnonmateriaalit

Teemme taideteoksia käyttäen erilaisia luonnonmateriaaleja.

Ohjelma - Kevätlukukausi

14.1. Arkkitehtuuri

Tarkastelemme erilaisia rakennuksia ja teemme omia pienoismalleja.

4.2. Kuntsi 10!

Tutustumme Kuntsin kokoelmaan ja sen 10-vuotisjuhlanäyttelyyn ja valmistelemme siihen liittyviä performansseja ja opastuksia.

11.3. Kollaasi

Mikä on kollaasi? Teemme omia teoksia valitsemistamme materiaaleista.

8.4. Vierailu Tikanojan taidekotiin

Tutustumme Tikanojan taidekotiin ja siellä esillä olevaan Ilon Wiklandin kuvitusnäyttelyyn. Huom! Tapaaminen osoitteessa Hovioikeudenpuistikko 4 (ei Kuntsilla)!

6.5. Roiskemaalauksia

Teemme roiskemaalauksia Jackson Pollockin hengessä. Varaa mukaan sään mukaiset ulkovaatteet ja varusteet, joissa ei likaantuminen haittaa!

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2016-2017 Vaasan kaupungin verkkokaupan kautta https://market.vaasa.fi/fi/taidekerhot/taidekerho-xs-taiteilijat

Kaksikielinen xs-taiteilijaryhmä tapaa syksyllä ja keväällä yhteensä kahdeksan kertaa. Tapaamiset ovat lauantaisin klo 12-13.30. Enintään 12 lasta / ryhmä.

Kurssimaksu: 60 €, joka laskutetaan. Maksu sisältää ohjauksen sekä materiaalit.

Tietoa osanottajille ja vanhemmille

Kuka voi liittyä?

xs- taiteilijoihin voivat liittyä 7-12-vuotiaat taiteen tekemisestä kiinnostuneet lapset ja nuoret. Kerhoon on ennakkoilmoittautuminen ja ryhmään mahtuu 12 osallistujaa. Ryhmä on kaksikielinen.

Mitä kerho maksaa?

Taidekerhon jäseneksi pääsee maksamalla lukuvuosimaksun 60 € (syksy / kevät), johon sisältyy ohjauksen lisäksi kaikki opetusmateriaalit.

Mitä kerhossa tehdään?

Kerhossa lapsilla on mahdollisuus tutustua museoon, näyttelyihin ja omiin taiteellisiin valmiuksiinsa. Kerhossa järjestetään työpajoja ja opastettuja kierroksia, tutustutaan eri tekniikoihin tai tutustutaan taidehistorian aiheisiin ja tehdään itsekin omakuvia, muotokuvia, asetelmia, maisemakuvia ja abstrakteja aiheita.

Kuinka monta kertaa xs-taiteilijat tapaavat?

Uusi lukuvuosi alkaa syyskuussa ja jatkuu toukokuuhun. Xs-taiteilijat kokoontuvat kerran kuussa jokaisen kuukauden ensimmäisellä viikolla lauantaisin klo 12-13.30. Lukuvuoden aikana järjestetään 8 tapaamista.

Kuka kerhoa ohjaa?

Tulevana lukuvuotena 2016-17 taidekerhoa ohjaa museopedagogi Jenni Niemi. Kysy ohjelmasta tai kerhon toiminnasta lisää: jenni.niemi(a)vaasa.fi tai puh. 040 184 9250.

Takaisin sivun alkuun
Tämä sivusto edellyttää javascript-tukea. Ole hyvä ja aktivoi tuki selaimessasi.