Aktuella utställningar på Kuntsi

Kuntsi > Näyttelyt > Nyt esillä
  • Jukka Mäkelä
  • Jukka Mäkelä
  • Jukka Mäkelä

Känslighet och kraft

17.9.2016-22.1.2017

Konstnärsträff

Konstnärsträff med Jukka Mäkelä ordnas på lördagen 17.9 kl. 14-15.30 i hans separatutställning på Kuntsi museum för modern konst. Under konstnärsträffen berättar Mäkelä om sina verk som finns utställda i utställningen i samtal med utställningens kurator Hanna Mamia-Walther.

Guidningar

Öppna guidningar för publiken ordnas söndagar 2.10., 6.11., 4.12. ja 8.1. kl. 13 på svenska och kl. 14 på finska.

Guidningarna är öppna för alla och ingår i museets inträdesbiljett. Guidningarna startar i museets aula. Se närmare tidpunkter från Evenemang.

Jukka Mäkelä - Känslighet och kraft

Jukka Mäkeläs abstrakta målningar har fascinerat konstpubliken redan under fem decennier. Tillkomstidén till de lyriska målningarna innehåller alltid någonting konkret, som målningsprocessen förtonar så att den blir osynlig. Verken tillkommer i en seriell process; när idén har hittat sin skepnad är det dags att gå vidare till följande. Målningarnas stämning har växlat från mörk och stark fyllighet till nästan eterisk känslighet. Användningen av organiska former och linjer, målningsytans skiktning och fångande av skönhet på duken är utgångspunkter för Mäkeläs produktion. I Kuntsi museum för modern konst finns Mäkeläs senaste serier av verk utställda, de nyaste har blivit färdiga i år.

Mäkeläs verk sågs senast i Helsingfors Konsthall på en omfattande separatutställning hösten 2015. Utställningens kurator är Hanna Mamia-Walther.

Till början
Tämä sivusto edellyttää javascript-tukea. Ole hyvä ja aktivoi tuki selaimessasi.