Mini-konstnärerna är en konstklubb för barn i åldern 4–6 år

Kuntsi > Tapahtumat > Vauvojen värikylpy

Kuntsis Mini-konstnärer

Kuntsis klubb för MINI-konstnärer i åldern 4-6 år bekantar sig med pågående utställningen tillsammans med museipedagogen och lär sig om konstskapande på ett lättsamt sätt. Mini-konstnärerna träffas i Studion, det utrymme i Kuntsi museum för modern konst där man får pröva och skapa i lugn och ro under ledd verksamhet.

Mini-konstnärerna träffas en gång i månaden, på lördagar mellan september och maj. På programmet står utöver workshops och skapande även studiebesök hos konstnärer.

Bekanta dig med Kuntsis andra konstklubbar för barn:

Kuntsis XS-konstnärer är för 7-12 åringar.
Färgbad för bebisar är riktad till bebisar (4 mån-12 mån) och småttingar (1-3 år) och deras föräldrar.

Program 2018 - 2019

XS & Mini

lö 1.9. Vi bekantar oss med utställningen Grey Area på Kuntsi och gör magneter.

lö 6.10. Akvarellmålning

lö 10.11. Vi bekantar oss med Glitch Art, den nya utställnignen på Kuntsi, och arbetar i Studion vidare på utställningens tema.

lö 1.12. Besök på Tikanojs konsthem - Vi bekantar oss med Bröderna von Wright-utställningen och gör uppgifter inspirerade av den. Obs! Vi träffas på Tikanojas konsthem, Hovrättsesplanaden 4

lö 12.1. Vintrig miljökonst - Vi arbetar på gården om vädret tillåter, annars gör vi verk för miljön inomhus.

lö 2.2. Vi bekantar oss med den nya utställningen och Lars Swanljungs samling med nutidskonst. Vi använder olika tekniker från nutidskonsten till egna konstverk.

lö 9.3. Tredimensionalitet och skulpturer

lö 6.4. Teckning med torrpastell

lö 4.5. Tygtryck på naturmaterial

Anmälningar:

Anmälan via Vasa stads webshop https://market.vaasa.fi

 

Information för deltagare och föräldrar

Vem kan bli medlem?

Konstintresserade barn mellan åldrarna 4 och 6 år kan delta i mini-konstnärernas verksamhet. För att bli medlem krävs förhandsanmälning, det finns plats för 10 deltagare i gruppen.

Vad kostar klubben?

För att bli medlem i konstklubben betalas en läsårsavgift 60 € (höst / vår), där allt material ingår.

Vad gör man i klubben?

I klubben har barnen möjlighet att bekanta sig med museet, utställningarna och sina egna konstnärliga färdigheter. I klubben ordnas olika workshops och guidade rundturer. Vi bekantar oss med olika tekniker och material och har roligt.

Hur många gånger träffas mini-konstnärerna?

Läsåret inleds i september och fortsätter fram till maj. Under läsåret ordnas 8 klubbdagar, vi kommer alltså att träffas drygt en gång i månaden. Mini-konstnärerna träffas lördagar kl. 15–16.

Vem leder klubben?

Gruppen leds av museipedagog Jenni Niemi. Om ni har frågor om program eller klubbens verksamhet, kan ni ta kontakt: tfn. 040 184 9250 eller jenni.niemi(a)vaasa.fi.

Till början
Tämä sivusto edellyttää javascript-tukea. Ole hyvä ja aktivoi tuki selaimessasi.