Xs-konstnärerna en konstklubb för barn i åldern 7–12 år

Kuntsi > Tapahtumat > Vauvojen värikylpy
Konstklubb xs-konstnärerna

Kuntsis xs-konstnärer

Xs-konstnärerna ("extra small") är en konsklubb för barn. xs-konstnärerna kommer att träffas i Studion, det utrymme i Kuntsi museum för modern konst där man får pröva och skapa i lugn och ro under ledd verksamhet. Konstklubbens verksamhet började i september 2007.

Xs-konstnärerna träffas en gång i månaden, på lördagar fr.o.m. september t.o.m. maj. På programmet står utöver workshops och målande även studiebesök hos konstnärer.

Bekanta dig med Kuntsis andra konstklubbar för barn:

Kuntsis MINI-konstnärer är för 4-6 åringar.
Färgbad för bebisar är riktad till bebisar (4 mån-12 mån) och småttingar (1-3 år) och deras föräldrar.

Program 2018 - 2019

XS & Mini

lö 1.9. Vi bekantar oss med utställningen Grey Area på Kuntsi och gör magneter.

lö 6.10. Akvarellmålning

lö 10.11. Vi bekantar oss med Glitch Art, den nya utställnignen på Kuntsi, och arbetar i Studion vidare på utställningens tema.

lö 1.12. Besök på Tikanojs konsthem - Vi bekantar oss med Bröderna von Wright-utställningen och gör uppgifter inspirerade av den. Obs! Vi träffas på Tikanojas konsthem, Hovrättsesplanaden 4

lö 12.1. Vintrig miljökonst - Vi arbetar på gården om vädret tillåter, annars gör vi verk för miljön inomhus.

lö 2.2. Vi bekantar oss med den nya utställningen och Lars Swanljungs samling med nutidskonst. Vi använder olika tekniker från nutidskonsten till egna konstverk.

lö 9.3. Tredimensionalitet och skulpturer

lö 6.4. Teckning med torrpastell

lö 4.5. Tygtryck på naturmaterial

Anmälningar

Anmälan via Vasa stads webshop https://market.vaasa.fi

Information för deltagare och föräldrar

Vem kan bli medlem?

Konstintresserade barn mellan åldrarna 7 och 12 år kan delta i xs-konstnärerna. För att bli medlem krävs förhandsanmälning, det finns plats för 12 deltagare i gruppen. Gruppen är tvåspråkig.

Vad kostar klubben?

För att bli medlem i konstklubben betalas en läsårsavgift 60 € (höst / vår), där allt material ingår.

Vad gör man i klubben?

I klubben har barnen möjlighet att bekanta sig med museet, utställningarna och sina egna konstnärliga färdigheter. I klubben ordnas olika workshops och guidade rundturer. Vi bekantar oss med olika tekniker och dessutom kommer vi att göra självporträtt och andra porträtt, stilleben, landskap samt abstrakta motiv.

Hur många gånger träffas xs-konstnärerna?

Läsåret inleds i september och fortsätter fram till maj. Under läsåret ordnas 8 klubbdagar, vi kommer alltså att träffas drygt en gång i månaden. Klubbdagarna kommer att hållas på lördagar kl. 12-13.30.

Vem leder klubben?

Gruppen leds av museipedagog Jenni Niemi. Om ni har frågor om program eller klubbens verksamhet, kan ni ta kontakt: tfn. 040 184 9250 eller jenni.niemi(a)vaasa.fi.

 

Till början
Tämä sivusto edellyttää javascript-tukea. Ole hyvä ja aktivoi tuki selaimessasi.