Kommande utställningar på Kuntsi

Kuntsi > Näyttelyt > Tulevia näyttelyitä

Glitch Art

22.9.2018-13.1.2019

Konstutställningen Glitch Art utforskar temat fel eller "glitchar" i informationsteknik och informationstrafiksystem. Denna banbrytande tvärvetenskapliga och -konstnärliga utställning kombinerar konst och forskning. Utställningen är ett samarbete mellan Kuntsi museum och Vasa universitet. Kurator för utställningen är Tanja Sihvonen, professor i kommunikationsvetenskap och exepert inom digital media vid Vasa universitet.

I utställningen ligger fokus på glitchkonst och digitala fel (glitchar) och konsekvenserna av dessa ur såväl individens som samhällets perspektiv, men även ur ett bredare politiskt perspektiv. Den automatiserade behandlingen av information ses ofta som en enbart teknisk angelägenhet, även om digitaliseringen berör oss alla i vardagen. De digitala felen ger oss en överraskande inblick i ämnet. Teknologin blir mer mänsklig och verkar ha kommit till som ett reslutat av olika val.

Utöver att försöka förstå principerna för hur den digitala världen fungerar är syftet även att belysa denna nya konstform, som inte tidigare har blivit visad i en större skala i Norden.

Bild::Peder Norrby - Houses throwing up trees (2013)

Till början
Tämä sivusto edellyttää javascript-tukea. Ole hyvä ja aktivoi tuki selaimessasi.