Kommande utställningar på Kuntsi

Kuntsi > Näyttelyt > Tulevia näyttelyitä

Marjo Levlin: Drömmar, vålnader

6.5.-3.9.2017

I Kuntsis första våning visas 6.5–3.9.2017 Marjo Levlins separatutställning Drömmar, vålnader. Utställningen, som utgörs av installationer och kortfilmer, behandlar bortglömda berättelser från en finlandssvensk socken i Österbotten om människor som söker sin plats, sin näring och sig själva. Drömmar från hundra år tillbaka i tiden likställs med nutiden och vålnader från det förflutna väcks till liv. Med finns en videoinstallation, som visas för första gången och som behandlar den rasbiologiska inriktningen i början av 1900-talet och undersökningar i anslutning till denna, som även utfördes i Österbotten i tiderna. Via detta funderar konstnären över vad som händer då synsättet blir för inskränkt, då den övergripande förståelsen och humanismen försvinner.

Andra teman i utställningen är drömmar om att hitta ett bättre liv någon annanstans, t.ex. emigrationen från Finland till Amerika i början av 1900-talet och invandringen till Europa som pågår för tillfället. Utställningen berättar även om ett samfunds minne och om hur snabbt vanliga människors historier glöms bort och försvinner ur den allmänna vetskapen.

Marjo Levlin (född 1966) är en finländsk konstnär, som bor och arbetar i Helsingfors. I sina verk behandlar Marjo Levlin både personliga och universala ämnen och förenar historia och aktuella fenomen. Levlin, som inledde sin karriär som konstmålare, arbetar numera huvudsakligen via installationer och kortfilmer och bygger ofta upp verkshelheter med hjälp av insamlade och upphittade föremål.

Utställningen har producerats av Kuntsis museum för modern konst.

Marjo Levlin: stillbild från videoinstallation Dividual Individual, 2017.

Kalle Hamm & Dzamil Kamanger:

Vid världens ände

23.9.2017-14.1.2018

I utställningen presenteras båda konstnärernas produktion, delvis retrospektiv, men även gemensamma verk. Teman i utställningen är kulturella och nationella identiteter samt begrundar man över nyfinländskhet och ursprunglighet bland annat genom växtriket men även via videokonst och interventioner.

Kalle Hamm j& Dzamil Kamanger, Working in Public Spaces, fotografi, 2010-

 

Till början
Tämä sivusto edellyttää javascript-tukea. Ole hyvä ja aktivoi tuki selaimessasi.