Kommande utställningar på Kuntsi

Kuntsi > Näyttelyt > Tulevia näyttelyitä

Grönlund-Nisunen: Grey Area

12.5.–2.9.2018

På Kuntsis sommarutställning Grey Area presenteras Tommi Grönlunds och Petteri Nisunens produktion. Verken på den retrospektiva utställningen undersöker rörelse, ljud, ljus och andra fysikaliska fenomen. Med sina verk utmanar konstnärerna utställningsbesökaren att vara mer observant än tidigare för den omkringliggande världen och att fundera över vad som gömmer sig bakom de fenomen som vi möter också i vardagen.

Tommi Grönlund och Petteri Nisunen har arbetat tillsammans sedan 1990-talet och de har under sin karriär fått flera inhemska och internationella utmärkelser, såsom Statens konstpris år 2001 och Leonardo da Vinci-priset som beviljas av Världskulturrådet år 2013.

Utställningen har producerats av Finska konstföreningen och den har tidigare visats i Helsingfors konsthall samt Museum of Contemporary Art i Zagreb.Bild:Grönlund-Nisunen: Arranged Randomness, 2016 (Helsingfors Konsthall 2017)

Glitch Art

22.9.2018-13.1.2019

Konstutställningen Glitch Art utforskar temat fel eller "glitchar" i informationsteknik och informationstrafiksystem. Denna banbrytande tvärvetenskapliga och -konstnärliga utställning kombinerar konst och forskning. Utställningen är ett samarbete mellan Kuntsi museum och Vasa universitet. Kurator för utställningen är Tanja Sihvonen, professor i kommunikationsvetenskap och exepert inom digital media vid Vasa universitet.

I utställningen ligger fokus på glitchkonst och digitala fel (glitchar) och konsekvenserna av dessa ur såväl individens som samhällets perspektiv, men även ur ett bredare politiskt perspektiv. Den automatiserade behandlingen av information ses ofta som en enbart teknisk angelägenhet, även om digitaliseringen berör oss alla i vardagen. De digitala felen ger oss en överraskande inblick i ämnet. Teknologin blir mer mänsklig och verkar ha kommit till som ett reslutat av olika val.

Utöver att försöka förstå principerna för hur den digitala världen fungerar är syftet även att belysa denna nya konstform, som inte tidigare har blivit visad i en större skala i Norden.

Bild::Peder Norrby - Houses throwing up trees (2013)

Till början
Tämä sivusto edellyttää javascript-tukea. Ole hyvä ja aktivoi tuki selaimessasi.