Tietoa Kuntsilla vieraileville oppilasryhmille

Kuntsi > Opettajille > Hyvä tietää
Opettajille

Tervetuloa taidenäyttelyyn!

Kuntsin modernin taiteen museossa voit vierailla ryhmäsi kanssa ympäri vuoden erilaisissa taidenäyttelyissä. Esittelemme taidemuseossa teoksia omista kokoelmistamme tai vaihtuvia modernin ja nykytaiteen näyttelyitä. Voit tutustua tarjontaamme Näyttelyt -osiossa.

Toivomme, että mahdollisimman moni ryhmä voisi tutustua ja syventyä näyttelyihimme. Näyttelyyn voi tutustua opastetulla kierroksella, mutta myös opettaja voi itse kiertää näyttelyä luokkansa kanssa.

Oppituntia valmistelevat opettajat pääsevät museoon ilmaiseksi. Opettajille sisäänpääsy on maksuton opetusryhmän kanssa.

Antoisia hetkiä taiteen parissa!

Ennen museovierailua

Museokäynti vaatii aina suunnittelua. Mieti paljonko ryhmälläsi on aikaa, varaudu matkoihin ja ryhmän valmistautumiseen museossa. Aikaa kuluu yllättävän paljon päällysvaatteiden pukemiseen ja riisumiseen, wc-käynteihin jne. Näyttelyn katsomiseen olisi hyvä varata aikaa noin yhden oppitunnin verran (45 min). Puhukaa käynnistä etukäteen koulussa tai päiväkodissa. Käyntiin voi valmistautua jo edellisellä tunnilla tutustumalla aiheeseen ja tuleviin tehtäviin.

Halutessaan taidemuseovierailulle voi varata opastuksen etukäteen numerosta 06 325 3801 (ti - pe klo 10-15). Varaus on tehtävä viimeistään 3 päivää ennen vierailua. Sisäänpääsy alle 18-vuotiaille sekä opastukset vaasalaisille peruskoulu- ja päiväkotiryhmille ovat maksuttomia. Muiden paikkakuntien päiväkoti-, koulu- ja opiskelijaryhmille opastusmaksu on 30 €.

Vaikka et varaisikaan opastuskierrosta, ruuhkien välttämiseksi on toivottavaa ilmoittaa etukäteen ryhmien itsenäisestä vierailusta taidemuseoon.

Kuntsin modernin taiteen museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11-17.

Kuntsilla on usein tarjolla myös työpajoja näyttelyiden teemoihin liittyen. Työpajatyöskentelyä varten Kuntsin Studio tarjoaa tilat rauhalliseen ja ohjattuun toimintaan. Pajoissa voi olla pieni materiaalimaksu. Tietoa ajankohtaisista työpajoista saa museon verkkosivuilta sekä opettajien sähköpostilistoilta. Voit liittyä opettajien sähköpostilistalle lähettämällä tietosi (nimi, koulu, luokka/aine) museopedagogille osoitteeseen jenni.niemi(a)vaasa.fi. Opettajille järjestetään muutaman kerran vuodessa infotilaisuus liittyen esillä oleviin näyttelyihin ja oheisohjelmaan.

 

Vierailun aikana

Reput, takit, pyöräilykypärät ja sateenvarjot jätetään museon eteisessä oleviin naulakoihin tai kaappeihin. Jos ryhmälle on varattu opas, hän odottaa ryhmää museon infossa.

Vaikka opas käy läpi oppilaiden kanssa museovierailun aikana kuinka museossa tulee käyttäytyä, olisi siitä hyvä keskustella koulussa tai päiväkodissa jo ennen museovierailua.

Tärkeintä museovierailun aikana on muistaa, että esillä oleviin teoksiin ei saa koskea. Teokset ovat arvokkaita, joten ne voivat vahingoittua helposti. Taidemuseossa opettelemme katselemaan teoksia ja kunnioittamaan niiden ainutlaatuisuutta: esillä olevia teoksia on olemassa vain yksi kappale koko maailmassa!

Usein on myös hyvä muistaa, että museossa saattaa olla muita vieraita ryhmän vierailun aikana ja heille on suotava mahdollisuus nauttia teoksista. Ihmiset käyttäytyvät taidenäyttelyissä eri tavoin; toiset pitävät keskustelusta, toiset taas haluavat tutkia teoksia hiljaisuudessa. Tämän vuoksi näyttelysaleissa tulisi liikkua rauhallisesti. Keskustelu ja kysymykset ovat aina sallittuja, turha metelöinti olisi syytä jättää museon ulkopuolelle.

Ryhmän turvallisuus ja vastuu ryhmästä kuuluvat aina opettajalle.

Vierailun jälkeen

Paluumatkalla tai koululuokassa voi keskustella vielä jälkikäteen näyttelyvierailun herättämistä tunnelmista ja ajatuksista. Näyttelyn teemoja voi jatkaa sekä kuvataiteen oppitunneilla että myös muilla oppitunneilla näyttelyn aiheesta riippuen, kysy rohkeasti vinkkejä toimintaan museopedagogilta!

Tiedustelut: museopedagogi Jenni Niemi, jenni.niemi(a)vaasa.fi, puh. 040 184 9250.

Takaisin sivun alkuun
Tämä sivusto edellyttää javascript-tukea. Ole hyvä ja aktivoi tuki selaimessasi.