Tulevia näyttelyitä Kuntsilla

Kuntsi > Näyttelyt > Tulevia näyttelyitä

Marjo Levlin: Unelmia, haamuja

6.5.-3.9.2017

Kuntsin ensimmäisessä kerroksessa on 6.5.-3.9.2017 esillä Marjo Levlinin yksityisnäyttely Unelmia, haamuja. Installaatioista ja lyhytelokuvista koostuva näyttely käsittelee pienestä suomenruotsalaisesta pitäjästä Pohjanmaalla nousseita unohdettuja tarinoita, joissa ihmiset etsivät paikkaansa, elinkeinoaan ja itseään. Sadan vuoden takaiset unelmat rinnastuvat nykyaikaan ja menneisyyden haamut heräävät henkiin. Mukana on ensimmäistä kertaa nähtävä, 1900-luvun alun rotubiologista suuntausta ja siihen liittyviä, mm. Pohjanmaallakin aikanaan tehtyjä tutkimuksia käsittelevä videoinstallaatio. Sen kautta taiteilija pohtii, mitä tapahtuu, kun katseesta tulee liian suppea, kun kokonaisvaltainen ymmärrys ja humanismi katoavat.

Muita näyttelyn teemoja ovat haaveet paremman elämän löytämisestä jostain muualta, kuten 1900-alun alun muuttoliike Suomesta Amerikkaan ja tänään Eurooppaan kohdistuva siirtolaisuus. Näyttely kertoo myös yhteisön muistista, ja siitä, miten nopeasti tavallisten ihmisten tarinat unohtuvat ja katoavat yleisestä tietoisuudesta.

Marjo Levlin (s. 1966) on suomalainen taiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Marjo Levlin käsittelee teoksissaan sekä henkilökohtaisia että universaaleja aiheita yhdistäen historiaa ja ajankohtaisia ilmiöitä. Taidemaalarina uransa aloittanut Levlin työskentelee nykyään pääosin installaatioiden ja lyhytelokuvien kautta ja rakentaa usein teoskokonaisuudet kerättyjä ja löydettyjä esineitä hyödyntäen.

Näyttelyn on tuottanut Kuntsin modernin taiteen museo.

Marjo Levlin: still-kuva videoinstallaatiosta Dividual Individual, 2017.

Kalle Hamm & Dzamil Kamanger:

Maan ääriin / Vid världens ände / To the Ends of the World

23.9.2017-14.1.2018

Näyttely esittelee molempien taiteilijoiden tuotantoa, osin retrospektiivisesti, sekä yhteisiä teoksia. Teemoina ovat kulttuuriset ja kansalliset identiteetit sekä uussuomalaisuuden ja alkuperäisyyden pohdintaa mm. kasvimaailman kautta mutta myös videoteosten ja interventioiden kautta.

Kalle Hamm j& Dzamil Kamanger, Working in Public Spaces, valokuva, 2010-

Takaisin sivun alkuun
Tämä sivusto edellyttää javascript-tukea. Ole hyvä ja aktivoi tuki selaimessasi.