Tulevia näyttelyitä Kuntsilla

Kuntsi > Näyttelyt > Tulevia näyttelyitä
Kain Tapper: Kelokallo, 1977. Kuntsin kokoelma

Out of the Box

12.6.–27.9.2015

Näyttely Out of the Box esittelee yli kaksikymmentä kotimaista eturivin taiteilijaa ja heidän uusimpia teoksiaan. Osana näyttelyä esitellään myös maamme kuuluisimpiin kuvanveistäjiin lukeutuvan, akateemikko Kain Tapperin (1930–2004) teoksia Kuntsin modernin taiteen museon kokoelmista. Mukana Out of the Box -näyttelyssä on sekä osuuskunnan perustajajäseniä että uudempia tulokkaita.

Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat: Stefan Bremer, Carolus Enckell, Petri Eskelinen, Susanne Gottberg, Radoslaw Gryta, Outi Heiskanen, Emma Helle, Eemil Karila, Pekka Kauhanen, Tapani Kokko, Markus Konttinen, Arto Korhonen, Jukka Korkeila, Markus Kåhre, Johanna Lecklin, Antti Oikarinen, Tarja Pitkänen-Walter, Jorma Puranen, Janne Räisänen, Antti Tanttu, Marianna Uutinen, Marko Vuokola ja Kain Tapper.

Näyttelyn ovat tuottaneet Osuuskunta Forum Box ja Kuntsin modernin taiteen museo. Kuraattorina toimii Juha-Heikki Tihinen. Osuuskunta Forum Box perustettiin 1996 kuvanveistäjä Kain Tapperin aloitteesta. Galleria Forum Box perustettiin vuonna 1999 ja tänä päivänä osuuskuntaan kuuluu 80 kuvataiteilijaa Suomesta. Osuuskunta Forum Boxin jäsenet

Ismo Hölttö: Isä ja poika, 1966.

Ismo Hölttö

17.10.2015–24.1.2016

Kuntsin modernin taiteen museon vuoden päättää valokuvaaja Ismo Höltön näyttely. Vuoden päänäyttely täyttää museon molemmat kerrokset.

Valokuvaaja Ismo Hölttö (s. 1940) dokumentoi suomalaisia heidän omassa elinympäristössään 1960- ja 70-luvulla. Hölttö teki laajoja valokuvausmatkoja eri puolille Suomea, kotikaupunkinsa Helsingin lisäksi hän tallensi sekä syrjäseutujen että muun muassa romanivähemmistön elämää. Kultaseppänä toiminut Hölttö kehittyi Kameraseuran piirissä teknisesti taitavaksi ja näkemykselliseksi taiteilijaksi. 1970-luvun alussa hän perusti oman studion, jossa työskenteli kolme vuosikymmentä.

Valokuvaajana Hölttö on herkkävaistoinen tarkkailija ja lämmin humoristi. Hänen teoksensa herättävät henkiin nyt jo kadonneen Suomen ihmiset ja arjen pienet yksityiskohdat. Näyttelyn on tuottanut Ateneumin taidemuseo, jossa se on esillä 10.04.2015 - 31.05.2015. Näyttelyn kuraattorina toimii Riitta Raatikainen.

Näyttelyt - kevät 2015
Takaisin sivun alkuun
Tämä sivusto edellyttää javascript-tukea. Ole hyvä ja aktivoi tuki selaimessasi.