Tulevia näyttelyitä Kuntsilla

Kuntsi > Näyttelyt > Tulevia näyttelyitä
Homeland


Homeland

17.10.2014–25.1.2015

Merenkurkun molemmin puolin kytkeytyvää nykytaidetta esittelevä näyttely Homeland nähdään ensi syksynä Kuntsin modernin taiteen museossa, Vaasassa 17.10.2014–25.1.2015 ja Västerbottenin museossa, Uumajassa keväällä 2015. Hankkeen keskeisenä toiminta-ajatuksena on edistää yhteistyötä ja vuorovaikutusta suomalaisten ja ruotsalaisten taiteilijoiden välillä. Kesän työpajaosuus antaa mahdollisuuden tiiviille yhteistyölle, sillä taiteilijat asuvat ja työskentelevät rinnakkain viiden päivän ajan. He osallistuvat myös luennoille ja tutustuvat alueellisiin vierailukohteisiin. Toinen työpajaosuus on suunnitteilla Gammlian museoalueelle Uumajaan syksyllä 2014. Tuolloin taiteilijoiden työskentely on julkisempaa ja se nähdään osana Uumajan kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaa.

Homeland on Taiteen edistämiskeskuksen ja Region Västerbottenin välinen yhteistyöhanke ja -näyttely. Kuraattoreina toimivat australialainen nykytaiteen kuraattori Catherine Bourne ja kansainvälisen yhteistyön läänintaiteilija Norah Nelson. Hankkeen lähtökohtana on ajatus kotimaasta; sen perinteinen tulkinta ja siihen liittyvien assosiaatioiden kyseenalaistaminen.

Näyttelyyn avoimen haun kautta valitut taiteilijat ovat: Sylvia Javén (FI), Nina Lassila (FI), Juha Mäki-Jussila (FI), Sebastian Mügge (SE), Maria Nordbäck (FI), Mattias Olofsson (SE), Jukka Rajala-Granstubb (FI), Gunilla Samberg (SE), Tankesmedjan Obalans/Lisa Carlson and Janne Björkman (SE), Ulla Thoegersen (SE) ja Anna-Mari Vierikko (FI).

Hanketta ovat tukeneet Svenska kulturfonden, FRAME, Kulturkontakt Nord, Pohjanmaan liitto ja Vaasan kaupunki.

Takaisin sivun alkuun
Tämä sivusto edellyttää javascript-tukea. Ole hyvä ja aktivoi tuki selaimessasi.