Nyt esillä olevat näyttelyt Kuntsilla

Kuntsi > Näyttelyt > Nyt esillä

Opastukset

Yleisöopastukset pidetään sunnuntaina 4.2., 4.3. ja 1.4. klo 13 ruotsiksi ja klo 14 suomeksi.

Yleisöopastukset sisältyvät museon sisäänpääsymaksuun.

Voit myös tilata ryhmällesi oman maksullisen opastuksen numerosta 06-325 3801.

Keräilijätapaaminen 3.2.

Keräilijätapaaminen pidetään kauppaneuvos Raimo Heinon ja rouva Raini Heinon sekä galleristi Rauli Heinon kanssa 3.2. klo 14-15.30. Tapaaminen on avoin yleisötilaisuus ja sisältyy pääsylipun hintaan.

Vapaa pääsy Kalevalan päivänä

Näyttelyn pääsee katsomaan ilmaiseksi Kalevalan päivänä eli suomalaisen kulttuurin päivänä 28.2.Ihmisen kuva – teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmasta

3.2.–22.4.2018

Näyttely Ihmisen kuva nostaa esiin suomalaisen nykytaiteen kirjoa laajasti esittelemällä keskeisten suomalaisten taiteilijoiden teoksia. Näyttelyssä painotetaan taiteen suoraan tunnevaikutusta ja tarjotaan katsojalle mahdollisuus samastua niihin lukemattomiin tapoihin, joilla nykytaide kuvaa ihmistä. Esillä on yli 70 teosta 45 eri taiteilijalta.

Näyttelyssä avataan sitä, millaista on elää tässä ajassa; ihmisen suhdetta ympäristöönsä, henkisyyden kokemuksia, itsetutkiskelua ja suhdetta toiseen ihmiseen. Esille nousevat niin hiljaiset tutkielmat kuin yhteiskuntakritiikkikin. Näyttely painottaa taiteen voimaa – yhden kokoelman kautta, nykytaiteen ja modernisminkin helmiä esiin nostaen.

Näyttelyn on kuratoinut entinen vt. museontoimenjohtaja Selma Green. Näyttelyn ovat tuottaneet yhteistyössä Kuntsin modernin taiteen museo ja Heinon taidesäätiö. Näyttely on osa Kuntsin modernin taiteen museon näyttelysarjaan, joka valottaa taiteen keräilyä ja esittelee taidekeräilijöitä.

Heinon kokoelma

Ihmisen kuva –näyttely on koottu Heinon taidesäätiön laajasta lahjoituskokoelmasta. Kokoelma on kauppaneuvos ja rouva Raimo ja Raini Heinon sekä heidän poikansa, galleristi Rauli Heinon keräämä kotimaisen nykytaiteen kokoelma. Heinon kokoelma on syntynyt Heinojen henkilökohtaisten mieltymysten pohjalta. Kokoelma on yksi Suomen merkittävimpiä kattaen kaikkiaan 1416 teosta 223 taiteilijalta 1950-luvulta tähän päivään.

Kokoelmaan kuuluu maalauksia, veistoksia, piirustuksia, valokuvia ja liikkuvan kuvan teoksia. Vuosikymmenten aikana kerättyyn kokoelmaan on hankittu erityisesti teoksia nuorten taiteilijoiden ajankohtaisista näyttelyistä.

Heinot lahjoittivat kokoelman Heinon taidesäätiölle vuonna 2015. Heinon taidesäätiö pyrkii vahvistamaan kuvataiteen asemaa ja yleisösuhdetta kulttuurin kentällä. Säätiön tarkoitus on turvata kokoelman säilyminen ja toimia kuvataiteen hyväksi. Säätiö haluaa myös tuoda esiin yksityishenkilöiden merkityksen taiteen tukemisessa.

Näyttelyn on kuratoinut vt. museontoimenjohtaja Selma Green. Näyttelyn ovat tuottaneet yhteistyössä Kuntsin modernin taiteen museo ja Heinon taidesäätiö.

Seuraavien taiteilijoiden teoksia on mukana näyttelyssä:

Henni Alftan, Ville Andersson, Axel Antas, Elina Brotherus, Kira Gluschkoff, Annika Dahlsten, Eeva-Riitta Eerola, Miklos Gaál, Susanna Gottberg, Kalle Hamm, Jaakko Heikkilä, Tiina Heiska, Petri Hytönen, Kati immonen, Ulla Jokisalo, Tapio Junno, Aino Kannisto, Pekka Kauhanen, Heta Kuchka, Markku Laakso, Antti Laitinen, Jouko Lehtola, Anni Leppälä, Juhani Linnovaara, Robert Lucander, Susanna Majuri, Elina Merenmies, Jarmo Mäkilä, Leena Nio, Marja Pirilä, Jorma Puranen, Aurora Reinhard, Topi Ruotsalainen, Stiina Saaristo, Hans von Schantz, Kim Simonsson, Mari Sunna, Päivi Takala, Antti Tanttu, Marjatta Tapiola, Anne Tompuri, Jussi TwoSeven, Anssi Törrönen, Viggo Wallensköld ja Henry Wuorila-Stenberg.

Takaisin sivun alkuun
Tämä sivusto edellyttää javascript-tukea. Ole hyvä ja aktivoi tuki selaimessasi.