Nyt esillä olevat näyttelyt Kuntsilla

Kuntsi > Näyttelyt > Nyt esillä

Opastukset

Yleisöopastukset pidetään sunnuntaina 3.6., 1.7., 5.8. ja 2.9. klo 13 ruotsiksi ja klo 14 suomeksi.

Yleisöopastukset sisältyvät museon sisäänpääsymaksuun.

Voit myös tilata ryhmällesi oman maksullisen opastuksen numerosta 06-325 3801.

Taiteilijatapaaminen 12.5.

Taiteilijatapaaminen Tommi Grönlundin ja Petteri Nisusen kanssa pidetään 12.5. klo 14-15.30. Tapaaminen on avoin yleisötilaisuus ja sisältyy pääsylipun hintaan.

Vapaa pääsy 15.7.

Näyttelyyn pääsee tutustumaan ilmaiseksi sunnuntaina 15.7.Grönlund–Nisunen: Grey Area

12.5.–2.9.2018

Kuntsin kesänäyttely Grey Area esittelee Tommi Grönlundin ja Petteri Nisusen tuotantoa. Retrospektiivisen näyttelyn teokset tutkivat liikettä, ääntä, valoa ja muita fysikaalisia ilmiöitä. Teokset haastavat näyttelyvieraan tarkastelemaan ympäröivää maailmaa aiempaa tarkkaavaisemmin ja pohtimaan, mitä kätkeytyykään arkipäiväissäkin kohtaamiemme ilmiöiden taakse.

Kuntsilla nähdään useita suurikokoisia installaatioita, kuten Feedback Installation (1998), jossa neljä paria parabolisia heijastimia on kiinnitetty näyttelytilan seiniin ja suunnattu toisiaan kohti. Mikrofonin tilasta keräämät äänet välittyvät nauhurin toistettavaksi jonkin toisen heijastinparin kaiuttimen kautta ja sekoittuvat toisiinsa.

Teoksessa Espoo Underground (2016) on puolestaan kilometrin verran peruskallionäytteitä, jotka ovat peräisin Helsingin ja Espoon välisen metrolinjan rakennustyömaalta.

Teosten äänimaisemat vaihtelevat tasaisesta jylinästä kevyeen nakutukseen, kuten Spring Field –installaatiossa, missä sähkömagneettisen sattumanvaraisesti laukaisema kierrejousien naputus synnyttää rytmikkäitä äänikuvioita.

Tommi Grönlund ja Petteri Nisunen ovat työskennelleet yhdessä 1990-luvulta alkaen ja saavuttaneet urallaan useita kotimaisia ja kansainvälisiä tunnustuksia, kuten Taiteen valtionpalkinnon vuonna 2001 ja Maailman kulttuurineuvoston myöntämän Leonardo da Vinci -palkinnon vuonna 2013. Taiteilijat ovat tehneet useita julkisia teoksia, joista uusimmat voi nähdä Espoon Keilaniemen metroasemalla sekä uudessa Lasten sairaalassa.

Näyttelyn on tuottanut Suomen taideyhdistys ja se on aiemmin ollut esillä Helsingin taidehallissa sekä Museum of Contemporary Art Zagrebissa.

Takaisin sivun alkuun
Tämä sivusto edellyttää javascript-tukea. Ole hyvä ja aktivoi tuki selaimessasi.