Nyt esillä olevat näyttelyt Kuntsilla

Kuntsi > Näyttelyt > Nyt esillä

Taiteilijatapaaminen

Taiteilijatapaaminen Marjo Levlinin kanssa järjestetään lauantaina 6.5. klo 14-15:30. Tapaamisessa Levlin kertoo taiteestaan ja esittelee näyttelyn teokset. Taiteilijatapaaminen on avoin yleisötilaisuus ja se sisältyy pääsylipun hintaan.

Yleisöopastukset

Näyttelyn yleisöopastukset pidetään sunnuntaisin 7.5., 4.6., 2.7., 6.8. ja 3.9. Ruotsinkielinen opastus on klo 13 ja suomenkielinen klo 14. Opastukset ovat kaikille avoimia ja sisältyvät pääsylipun hintaan. Opastuskierrokset alkavat museon aulasta.

Marjo Levlin: Unelmia, haamuja

6.5.-3.9.2017

Kuntsin ensimmäisessä kerroksessa on 6.5.-3.9.2017 esillä Marjo Levlinin yksityisnäyttely Unelmia, haamuja. Installaatioista ja lyhytelokuvista koostuva näyttely käsittelee pienestä suomenruotsalaisesta pitäjästä Pohjanmaalla nousseita unohdettuja tarinoita, joissa ihmiset etsivät paikkaansa, elinkeinoaan ja itseään. Sadan vuoden takaiset unelmat rinnastuvat nykyaikaan ja menneisyyden haamut heräävät henkiin. Mukana on ensimmäistä kertaa nähtävä, 1900-luvun alun rotubiologista suuntausta ja siihen liittyviä, mm. Pohjanmaallakin aikanaan tehtyjä tutkimuksia käsittelevä videoinstallaatio. Sen kautta taiteilija pohtii, mitä tapahtuu, kun katseesta tulee liian suppea, kun kokonaisvaltainen ymmärrys ja humanismi katoavat.

Muita näyttelyn teemoja ovat haaveet paremman elämän löytämisestä jostain muualta, kuten 1900-alun alun muuttoliike Suomesta Amerikkaan ja tänään Eurooppaan kohdistuva siirtolaisuus. Näyttely kertoo myös yhteisön muistista, ja siitä, miten nopeasti tavallisten ihmisten tarinat unohtuvat ja katoavat yleisestä tietoisuudesta.

Marjo Levlin (s. 1966) on suomalainen taiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Marjo Levlin käsittelee teoksissaan sekä henkilökohtaisia että universaaleja aiheita yhdistäen historiaa ja ajankohtaisia ilmiöitä. Taidemaalarina uransa aloittanut Levlin työskentelee nykyään pääosin installaatioiden ja lyhytelokuvien kautta ja rakentaa usein teoskokonaisuudet kerättyjä ja löydettyjä esineitä hyödyntäen.

Näyttelyn on tuottanut Kuntsin modernin taiteen museo.

Marjo Levlin: still-kuva videoinstallaatiosta Dividual Individual, 2017. Foto: J.P. Mouritzen, SLS arkiv, SLS 896 & Luomus.

Esillä 4.2.-3.9.2017

Art Battle

Art Battle -näyttely juhlistaa kymmenen vuotta täyttävää museota. Kuntsin modernin taiteen museo kutsui julkisen haun kautta kaikkia näyttelyn tekemisestä kiinnostuneita hakemaan osallistujiksi kilpailuun, Art Battleen. Hyvien hakemusten joukosta mukaan valikoitui neljä ryhmää, jotka pääsevät näyttämään taitonsa kuvataiteen kentällä ja valitsemaan juhlavuoden näyttelyn teokset.

Näyttely esittelee Kuntsin taidekokoelmaa, joka on merkittävä suomalainen nykytaiteen kokoelma. Kokoelmaan kuuluu teoksia aina 1900-luvun alkupuolelta 2000-luvulle, mutta painopiste on 1960- ja 70-lukujen taiteessa.

Mikä ryhmistä luo kokoelman teoksista parhaan kokonaisuuden? Ketkä valitsevat kiinnostavimmat teokset? Näyttelyvieraat äänestävät neljästä teoskokonaisuudesta Art Battlen voittajan.

Näyttelyn konseptin on suunnitellut ohjaava kuraattori Kira Sjöberg.

Takaisin sivun alkuun
Tämä sivusto edellyttää javascript-tukea. Ole hyvä ja aktivoi tuki selaimessasi.