Nyt esillä olevat näyttelyt Kuntsilla

Kuntsi > Näyttelyt > Nyt esillä
  • UN/SAFE
  • UN/SAFE
  • UN/SAFE
  • UN/SAFE

Esillä 13.2.–8.5.2016

Ilmaispäivä lauantaina 19.3.

Taidevartti lauantaina 19.3., suomeksi klo 13 ja ruotsiksi klo 14.

Taiteilijatapaaminen

UN/SAFE -näyttelyn taiteilijatapaaminen Marcus Lerviksin kanssa pidetään lauantaina 12.3.2016 klo 14 Kuntsin modernin taiteen museossa.

Näyttelyopastukset yleisölle

Suomeksi torstaisin klo 11 ja sunnuntaisin klo 13. Ruotsiksi joka toinen sunnuntai klo 15 (alkaen 21.2.)

Yleisöopastukset ovat avoimia kaikille ja ne sisältyvät museon pääsymaksuun. Kokoonnumme museon aulaan ennen opastuksen alkua. Katso ajankohtaisen näyttelyn tarkat opastusajat Tapahtumat -sivulta.

UN/SAFE

Näyttely UN/SAFE esittelee suomalaista videotaidetta maamme eturivin mediataiteilijoilta Kuntsin modernin taiteen museossa. Turvattomuus/turvallisuus teeman puitteessa tarkastellaan, miten ihminen käsittelee muutoksia tai asioita, jotka hän kokee vieraiksi ympäristössään tai itsessään. Rituaalit, paikat tai kanssaihmiset voivat olla turvaköysiä ja turvallisuustekijöitä, mutta ne voidaan nähdä myös uhkana tai pelottavina asioina.

Näyttelyssä nähdään teoksia 10 taiteilijalta. He ovat Marcus Lerviks, Johanna Lecklin, Harri Larjosto, Lauri Astala, Juhana Moisander, Ewa Gorzna, Lena Séraphin, Mikko Kuorinki , Outi Laine ja Minna Suoniemi. Marcus Lerviks edusti hiljattain Suomea Moskovan biennaalissa. Lerviksin uudet ja ennennäkemättömät teokset edustavat näyttelyssä uusinta videotaidetta.

Ajallisesti teokset sijoittuvat 2000-luvun alusta tähän päivään. Videotaiteesta on ainoastaan muutamassa vuosikymmenessä tullut yhä tavallisempi taidemuoto Suomessa. Kuvataiteen ja elokuvan välimaastoon sijoittuva videotaide on samanaikaisesti laajentunut käsittämään myös muita mediamuotoja, ja kehittynyt yhä monimuotoisemmaksi jatkuvasti digitalisoituvassa maailmassa. 

Näyttelykokonaisuus on pääosin koottu suomalaisen mediataiteen levityskeskuksen, AV-arkin luettelosta sekä Swanljungin kokoelman teoksista, jotka on talletettu Kuntsin modernin taiteen museoon. Näyttelyn on tuottanut Kuntsin modernin taiteen museo.

Takaisin sivun alkuun
Tämä sivusto edellyttää javascript-tukea. Ole hyvä ja aktivoi tuki selaimessasi.