Nyt esillä olevat näyttelyt Kuntsilla

Kuntsi > Näyttelyt > Nyt esillä

Opastukset

Kalle Hamm & Dzamil Kamanger: Maan ääriin -näyttelyn yleisöopastukset pidetään kerran kuukaudessa 1.10., 5.11., 3.12. ja 7.1. klo 14 suomeksi ja klo 13 ruotsiksi.

Yleisöopastukset sisältyvät museon sisäänpääsymaksuun.

Voit myös tilata ryhmällesi oman maksullisen opastuksen numerosta 06-325 3801.

Kalle Hamm & Dzamil Kamanger:

Maan ääriin / Vid världens ände / To the Ends of the World

23.9.2017-21.1.2018

Kuntsin modernin taiteen museossa avautuu syksyllä Kalle Hammin ja Dzamil Kamangerin näyttely Maan ääriin. Se on eräänlainen matkakertomus ihmisten ja kasvien selviytymistarinoista, ja käsittelee sitä miksi joku jättää oman kotiseutunsa ja sekä mitä hän kohtaa matkallaan uuteen paikkaan. Teemoina ovat kulttuuriset ja kansalliset identiteetit sekä uussuomalaisuuden ja alkuperäisyyden pohdintaa. Näyttely on osa Vaasan kaupungin museoiden Suomi 100 –juhlavuoden ohjelmaa.

Osin retrospektiivisessä näyttelyssä on esillä molempien taiteilijoiden omaa tuotantoa sekä yhteisiä teoksia. Teoksissa käsitellään erityisesti marginaaliryhmien suhdetta valtaväestöön sekä yksilön ja yhteiskunnan välistä suhdetta - poissulkemista, osallisuutta ja yhdenvertaisuutta. Esillä on muun muassa piirustuksia, valokuvia, videoita ja installaatioita.

Kalle Hammille tyypillisiä ovat kasvi- ja eläinaiheiset metaforat, iranilaissyntyisen Dzamil Kamangerin teosten aiheet puolestaan ovat usein lähtöisin hänen omasta henkilöhistoriastaan. Kamanger käyttää teoksissaan iranilaista helmikudontatekniikkaa.

Osa näyttelyn teoksista liittyy myös alueen historiaan vaikuttaneeseen siirtolaisuusteemaan. Erityisesti tätä näyttelyä varten on tehty uusi teos, joka esittelee Vaasan seudulla kasvavia muualta tulleita kasveja. Sen tekemiseen osallistuivat myös maahanmuuttajille suunnatun Kasvityöpajan osallistujat. Kasvityöpaja pidettiin toukokuussa Kuntsilla.

Hamm ja Kamanger saivat vuonna 2014 opetus- ja kulttuurimininisteriön myöntämän Suomi-palkinnon ajankohtaisten ja haastavien yhteiskunnallisten kysymysten esiinnostamisesta. Taiteilijapari on osallistunut yksityis- ja ryhmänäyttelyihin Suomessa, Europpassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa.

Näyttelyn on tuottanut Kuntsin modernin taiteen museo.

Kalle Hamm j& Dzamil Kamanger, Working in Public Spaces, valokuva, 2010-

Takaisin sivun alkuun
Tämä sivusto edellyttää javascript-tukea. Ole hyvä ja aktivoi tuki selaimessasi.