Nyt esillä olevat näyttelyt Kuntsilla

Kuntsi > Näyttelyt > Nyt esillä
  • Jukka Makela
  • Jukka Makela
  • Jukka Makela

Esillä 17.9.2016 – 22.1.2017

Taiteilijatapaaminen

Taiteilijatapaaminen Jukka Mäkelän kanssa järjestetään lauantaina 17.9 klo 14-15.30 hänen yksityisnäyttelyssään Kuntsin modernin taiteen museossa. Tilaisuudessa Mäkelä keskustelee näyttelyssä esillä olevista teoksistaan näyttelyn kuraattorin Hanna Mamia-Waltherin kanssa.

Näyttelyopastukset yleisölle

Sunnuntaisin 2.10., 6.11., 4.12. ja 8.1. klo 13 ruotsiksi ja klo 14 suomeksi.

Yleisöopastukset ovat avoimia kaikille ja ne sisältyvät museon pääsymaksuun. Kokoonnumme museon aulaan ennen opastuksen alkua. Katso ajankohtaisen näyttelyn tarkat opastusajat Tapahtumat -sivulta.

Jukka Mäkelä - Herkkyys ja voima

Jukka Mäkelän abstraktit maalaukset ovat ihastuttaneet jo viidellä vuosikymmenellä. Lyyristen maalausten syntyajatuksena on aina jotakin konkreettista, mutta maalausprosessi häivyttää sen näkymättömiin. Teokset syntyvät sarjallisena prosessina, ajatuksen löydettyä hahmonsa on aika siirtyä seuraavaan. Maalausten tunnelma on vaihdellut tummanpuhuvasta ja vahvasta melkein henkäyksenomaiseen ja herkkään. Orgaanisten muotojen ja viivan käyttö, maalauspinnan kerroksellisuus ja kauneuden vangitseminen kankaalle ovat Mäkelän tuotannon lähtökohtia. Kuntsin modernin taiteen museossa esillä on viimeisimpiä teossarjoja, uusimmat tänä vuonna valmistuneita.

Mäkelän teoksia nähtiin viimeksi Helsingin Taidehallissa laajassa yksityisnäyttelyssä syksyllä 2015. Näyttelyn kuraattori on Hanna Mamia-Walther.

Takaisin sivun alkuun
Tämä sivusto edellyttää javascript-tukea. Ole hyvä ja aktivoi tuki selaimessasi.